Restauratietechnieken

Restaureren

 

Restaureren wordt uitgevoerd door vakmensen welke bewust zijn van de waarde van een gebouw of project.

Bovendien is het de taak dat na restauratie het beoogde resultaat van de opdrachtgever  is gehaald. Daartoe is een transparante en meedenkende samenwerking met de opdrachtgever van belang.

Voorts is de kennis van oude materialen en technieken van belang bij onze werknemers. daarnaast kan door toepassing van nieuwe technieken het beoogde resultaat bereikt worden.

 

 

De restauratie in de praktijk.

 Bent u in bezit van een monument en wilt u advies? Dan kunnen wij u geheel vrijblijvend en kosteloos van een advies voorzien.

Wellicht kan na een eerste inspectie duidelijk worden dat nader onderzoek noodzakelijk is. Wij kunnen dat desgewenst voor u uitvoeren.

Aan de hand hiervan kunnen wij een duidelijk hersteladvies inclusief kostenraming opstellen.

 

Tijdens de restauratie zal als basis worden bepaald welke materialen vervangen of hersteld moeten worden. Ten allen tijden zal getracht worden de authenticiteit te handhaven. Daarna wordt bekeken welke materialen en technieken toegepast kunnen worden. Belangrijk is dat het tijdbeeld van het gebouw niet wordt verstoord.

 

Van belang is dus dat dezelfde soort materialen zoals soort stenen, natuursteen, kalk, soort zand, etc.. toegepast worden.

 

Onder het hoofdstuk Restauratietechnieken ziet u in welke takken wij gespecialiseerd zijn.

 

Contact


Kelderweg 19
3253 TC Ouddorp

0181 – 283145
acspoon@bouwrestauratie.nl


Neem contact met ons op

Contact

Marker #1

Kelderweg 19
3253TC Ouddorp