Molen Den Bommel

 

Molen "de bommelaer"

 

In opdracht van de Provincie Zuid Holland is de molen van Den Bommel in 2017 door Spoon Bouwrestauratie en Herrewijnen molen-restaurateurs gerestaureerd.

Tijdens een eerder uitgevoerde restauratie omstreeks 1980, zijn delen metselwerk niet in verband aangebracht, waardoor de romp van de molen als het ware niet constructief is hersteld. Er werd slechts een schil nieuw metselwerk voor een bestaand deel metselwerk geplaatst.

In de loop der jaren is deze schil los gekomen van de achterliggende constructie, waardoor de stabiliteit van de molen aanzienlijk werd vermindert.

den bommelaer den bommel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al het losgekomen en in het verleden verkeerd aangebracht metselwerk is door ons verwijdert en vervangen door nieuw metselwerk.

Opmerkelijk is dat de molen oorspronkelijk is gemetseld met stenen met een bijzondere maatvoering. Een zogenaamd Rijnformaat. Deze stenen zijn nauwelijks voorhanden en daarom is besloten deze stenen door een steenfabrtiek in Limburg op maat, kleur en structuur te laten bakken. Uiteindelijk zijn ongeveer 16.000 stenen opnieuw door ons aangebracht.

 

plaquette molen den bommel

 

Contact


Kelderweg 19
3253 TC Ouddorp

0181 – 283145
acspoon@bouwrestauratie.nl


Neem contact met ons op

Contact

Marker #1

Kelderweg 19
3253TC Ouddorp