Marktplein 10 s' Gravenzande

In opdracht van BPD is een van de oudste huizen van 's-Gravenzande gerestaureerd. Het gaat om een voormalige woning aan de Marktplein 10 in 's-Gravenzande.

De woning dateert uit 1639 en bezit nog veel authentieke details. Zo zijn de gevels grotendeels bewaard gebleven en zijn diverse aanpassingen en herstellingen uit de voorgaande decennia zichtbaar.

Bij deze restauratie zijn vooral veel herstellingen uitgevoerd aan het metselwerk. Mede omdat  de oorspronkelijke toegepaste kalkmortel zijn samenhang verloren had en muren onstabiel bleken te zijn.

Deze muren zijn voorzichtig gedemonteerd waarbij vrijwel alle stenen hergebruikt konden worden. Slechts een klein deel stenen  zijn vervangen voor andere tevens oude exemplaren. Deze "nieuwe" stenen zijn natuurlijk als achterwerkers onzichtbaar in de muren verwerkt.

Verder zijn diverse houten constructie delen als balken, dakbeschot, consoles vervangen omdat deze te slecht van kwaliteit bleken te zijn. Veeal is gezocht om deze delen te vervangen in eiken of grenen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact


Kelderweg 19
3253 TC Ouddorp

0181 – 283145
acspoon@bouwrestauratie.nl


Neem contact met ons op

Contact

Marker #1

Kelderweg 19
3253TC Ouddorp